Türetim Ekonomisi Okulu

Yürüttüğümüz İklim ve Biyoçeşitlilik Krizlerine Karşı kadın Emeği (Kadim) projemizin çıktılarından biri, doğaya ve insana dost üretim ve türetim ilişkilerini güçlendirmek isteyen kişilerin doğru bilgiye ulaşmada yaşadığı eksikleri fark etmekti. Bu eksiklerin giderilmesi için ise bilgi ve deneyimin paylaşılabileceği bir alana ihtiyaç vardı.

Türetim Ekonomisi Derneği olarak bu eksikliği kapatabilmek için harekete geçtik ve 2022 yılında Hrant Dink Vakfı’nın destekleriyle hayata geçirilen tamamen ücretsiz bir dijital öğrenme ortamı olan Türetim Ekonomisi Okulu‘nu kullanıma açtık. Hemen kaydolun, türetim ekonomisini derinlemesine keşfetmeye başlayın.

Doğaya ve insana dost bir ekonomik sistem olan türetim ekonomisi fikrini daha geniş kitlelere aktarabilmek amacıyla kurduğumuz bu okul, üretici ve türeticilere adil bir ekonomiye ilişkin bilgi ve deneyim kazandırmak için içinde çeşitli alanlardan dersler barındırıyor.

İlk etapta okulda yer alan 11 ders Fransa Büyükelçiliği desteği ile yürüttüğümüz “Kadın Üreticilerin Sosyal ve Ekolojik Açıdan Adil Dönüşümünü Destekleme Projesi” kapsamında yürütülen eğitim müfredatına dayanmaktadır. Bu proje kapsamında oluşturulan video içeriklere artık okul içersindeki derslerin öğrenme materyalleri bölümünden de erişilebilecek. Videolara ek olarak bu 11 ders için yine Hrant Dink Vakfı’nın desteğiyle oluşturulan öğrenme kitapçıkları da yararlı birer kaynak olarak öğrenme materyalleri arasında yer alıyor.

Türetim Ekonomisi Okulu, Hrant Dink Vakfı’nın yürüttüğü Sivil Toplumu Güçlendirme Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla Türetim Ekonomisi Derneği’ne aittir ve Avrupa Birliği’nin ve/veya Hrant Dink Vakfı’nın görüşlerini yansıtmamaktadır.

%d blogcu bunu beğendi: